|
Generelt :
1. Inden prøvetagning skal prøvetageren kontrollere, at kornet har en sund lugt og den for den pågældende kornart
karakteristiske farve.
2. Kontrollen skal overværes af lagerhaveren samt sælgeren medmindre sælger/køber giver afkald herpå.
3. Prøvetageren har bemyndigelse til at afvise kornet hvis kontrollen er negativ.
4. Den udtagne mængde medtages til vejerkontoret for neddeling.
5. Neddelingen foretages på neddelingsapparat . Inden neddelingen begyndes skal prøvetageren
kontrollere at apparatet er rengjort.
6. Hvis dette ikke er tilfældet skal han rengøre apparatet , således at dette er fuldstændigt rent.
Henvisninger:
(Ref. 1 : Vejledning i Prøvetagning af korn og frø (Plantedirektoratet ))
(Ref. 2 : Bind 2, kapitel 3, side 5-6)
(Ref. 3 : Bind 1, side 12, pkt. 4.1.3.1 (EU-dir. bestemmelser vedr. prøvetagning og vejning)
|
|